Publisert den 12.06.2023

Pink Lady® Food Photographer of the Year har vært benchmark for kulinariske fotografier og film siden 2011. Konkurransen legger vekt på skjønnhet og mangfold knyttet til mat og hedrer talentet til både profesjonelle fotografer og amatører verden over. Se vinnerne av 2023-utgaven nå!

Førstepremien gikk til briten Jon Enoch

Fotografen Jon Enoch fra Storbritannia tok førsteplassen i årets utgave av Pink Lady® Food Photographer of the Year 2023 med portrettet av en sukkerspinnselger med slående kontraster. Bildet er kalt The Candy Man. Fotografiet ble tatt nær torget og stranden i Mumbai (India). Det er en del av en bildeserie om indiske gatematleverandører og hvordan de tiltrekker seg kundenes oppmerksomhet.

Mange ulike kategorier i fokus

Pink Lady® Food Photographer of the Year deler ut priser i mange kategorier innen fotografi og film og forteller historier om hvordan mat og hvordan matretter ikke har kulturelle grenser. Blant de mest fremtredende kategoriene i år er «Pink Lady® Moments of Joy», som legger vekt på glede, deling og hygge knyttet til mat. I år var det den kinesiske kunstneren Zhonghua Yang som vant denne kategorien med fotografiet «Hanging Up Persimmons».

Et bildeatlas

I tillegg har hvert kontinent sin egen kategori. Den europeiske prisen ble tildelt Carla Sutera Sardo, matfotograf fra Sicilia. Hun vant kategorien «Food for Celebration». Fotografiet kalt «A Feast for Generations» viser hvor rik den sicilianske mattradisjonen er gjennom et vakkert dekket bord. Hun fikk ros for et fengslende stygge arbeid og evnen til å formidle selve essensen av samvær og familiefeiringer gjennom matlagingen.

Se alle finalistene og vinnerne av 2023-utgaven på nettsiden Pink Lady® Food Photographer of the Year !